60
Ez isteni!
27
Így nem csináltam vegán cukormentes kalácsot...
24
Mi történik a testben a Covid után?
38
Ilyen egy Bak jegyű anyuka!
38
A blogköltöztetés felér egy önismereti úttal
SweetHome
Duplán tökös biscotti
Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit.
84
8
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
49
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
36
Ez most akkor a Covid volt?
40
Megvan még, mit mondtunk?
77
Csak azért is boldog karácsony, 2020?
23
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
64
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
72
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
26
Kiadós leves után ebéd is lehet
99
Nem maradhat el idén!
Jólétcsokor
Karácsony: étrend, életmód – tervezz a boldog, elégedett év végéért
Hallgass a tippekre!
63
14
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.
48
Meg kell kóstolni!
91
Keressük az ország legszebb adventi dekorációját!
16
A gyerekek okosak és szórakoztatóak.
83
Nem tudom, mit képzel magáról.
Napi kattintós
A szobában tartható és illatozó növények közül a trópusi származású kalamondin (calamondin) az egyik legkedveltebb. Bár kissé fanyar, C-vitaminban gazdag gyümölcse a kumkvathoz hasonlóan akár héjastól is fogyasztható, elsősorban díszítő értéke miatt kedvelt. Szeretnél Te is egy ilyen bódítóan csodálatos illatú növényt a lakásodba? Íme, pár hasznos tipp, hogy biztosra menj! A kalamondin (Citrofortunella […]
Fanyalgó, kétkedő és kekeckedő emberek mindig is voltak. Ráadásul a sok éves tapasztalatom azt mondatja velem, ez egy darabig még így is lesz… Nagyon elszomorít, amikor azt látom, hogy az emberek nem tudnak mások sikerének örülni, csak az keresik, mibe tudnának belekötni. De mégis, hogy lehet egy csodálatos kertbe belekötni? Úgy tűnik, van […]
Cukrászüzemem van, sokan tudjátok. Mindig újítok – muszáj, hogy a törzsvendégek ne unjanak ránk -, keresem a klassz recepteket, ha valahol valami finomat eszem, már kérem is a receptet, persze, csak ha odaadják, mert hát van, hogy nem; aztán akkor kipróbáljuk, mennyiségeket, vagy ha úgy érezzük, arányokat változtatunk, és ha beválik, egy ideig sütjük az […]
A Szondi-teszt egy a 20. század harmincas éveiben keletkezett, 1947-ben publikált pszichológiai vizsgálati eszköz. Nevét alkotójáról, Szondi Lipót magyar származású svájci pszichiáterről kapta. A teszt felvétele során a vizsgált személy pszichiátriai kezelés alatt álló személyek arcképét osztályozza aszerint, hogy azokat rokonszenvesnek vagy ellenszenvesnek találja-e. A pszichiáter hipotézise az volt, hogy az embereket azok a személyiségek zavarják a legjobban, amelyek […]
A 100 %-ig önfenntartó házról, az Earthshipről (sorra kattintva nyílik új oldalon a cikk!) már találhattál nálam egy nagy terjedelmű, részletes cikket, ma az Earthbag-okkal, “földzsák”-okkal, vagy szupervályog házakkal folytatom. “A szupervályog a vályog, amely keresztülível a történelmen az új évezredbe. Az a köldökzsinór, amely összeköti a hagyományt a jövő vályogépítészetével.” (Nader Khalili) A szupervályog-technológia […]
Mielőtt bármit is leírnék, le kell szögeznem: nem vagyok orvos, dietetikus vagy egyéb táplálkozás-szakértő. S nem vagyok életmód-tanácsadó, oknyomozó újságíró vagy leleplezője globális összeesküvéseknek. Minden, amit alább összeírtam a saját véleményem, amiért felelősséget is csak annyiban vállalhatok, amennyire én magam hű tudok maradni ezekhez. Azt sem állítom, hogy én találtam ki az itt leírtakat: évek […]
A mai napon Borbély Zsolt kóstolóján Gere Andrea és Pauli Zoltán volt a meghívott. Viki készített pici falatokat. Májpástétomos kenyeret birsalmasajttal, mozzarellát sonkába tekerve, juhsajtos kockákat mandulás olívabogyóval és szív alakú sajtos, mozzarellás kenyereket. Volt még az asztalon sós túrós rétes és később egy tál édesség is. A Gere pincészet Villányban található. A szőlőültetvények a […]
Helyzeti előnyből indulva ebben az időszakban gyakran jutunk hozzá vadhúsokhoz, nagyvadakhoz és szárnyasokhoz egyaránt. A vadhúsok különleges ételek, rutinból nem is nagyon megy az elkészítés, hisz nem jutunk hozzá annyira gyakran és az ízek miatt nem mindegy hogyan készítjük el. A vaddisznó húsa alapjáraton erős ízűnek számító hús, megengedett az erősebb fűszerezés a pácolás pedig […]
Avagy óvatosan az előítéletekkel...
Az elmúlt napokban istent játszottunk. Ítéletet mondtuk a gyermekünk felett. Nem kértük ezt a terhet, kaptuk. Más lehetőség nem volt, mint helytállni. Ehhez én segítséget is kértem. Amellett, hogy folyamatosan imádkoztam és az égi segítőimmel is beszélgettem, tudtam, hogy kihez kell mennem, hogy a lelkem megkönnyebbülhessen. Az eddigi életem során én ültem mindig ott, ahol […]
A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!